Psí výlet na Luž

27.06.2010 18:51

Minilou sobotu jsme si vyšlápli na výlet. Po propršeném pátku jsem měla opravdu strach, že to neklapne, ale sobota byla nakonec na výlet perfektní...žádné vedro, žádný déšť, prostě ideál.

Jeli jsme vláčkem (Alf měl premiéru) do stanice Jedlová a odtamtud pak pokračovali směr Nová huť a hora Luž. V Jedlové jsme chvíli čekali na Českolipské výletníky - Marka a Hanku - a hned uskutečnili zastávku v nádražní hospůdce :o) Cesta na Novou huť pak byla po lesním polomu náročnější....krom proplétání se  a přelézání popadaných stromů jsme se ještě klouzali a bořili se do bahna, které pokrývalo většinu cesty. Pravda je, že někteří čtyřnožci si to náramně užívali a bahnem a kalužemi se proháněli s neskrývaným nadšením :o)))

Pak jsme ale došli na "normální" cestu, kterou už nám znepříjemňovali jen cyklisti ze závodu Malevil cup, který naneštěstí vedl kus stejnou trasou, kterou jsme šli my :o( Nikde nebylo upozornění, zákaz vstupu ani nis podobného a tak co chvíli se kolem řítil cyklista nemalou rychlostí, což se nám ani psům příliš neíbilo :o(

Nicméně jsme po cestě udělali několik svačících zastávek a nemohli jsme vynechat hospodu přímo pod Luží :o)

Domů jsme došli v pohodě asi po 20km chůze :o) Hafani byli nadšení, vylítaní.....myslím, že se to prostě povedlo :o)

Takže díky všem spoluturistům a jejich hafanům za milou společnost :o)

Na fotce jsme všichni (zleva): Tom, Dan, Štefka a Eby, Marek s Suky, já a Agnes s Myšákem, Šárka a Chitta, Hanka a Ejmy, Michal a Alfík, Matriny s 3 člennou smečkou a Pavlem, Jitka a Martin, Tom :o)